Linseoperation med multifokal linse i Midtjylland
Århus, Ikast, Herning, Holstebro og Silkeborg

Linseoperation minder om en grå stær operation. Almindeligt anvendte forkortelser for denne operation er RLE (Refractive Lens Exchange) og CLE (Clear Lens Extraction).

Operation på begge øjne med multifokallinse hjælper mennesker med alderssyn til at se godt uden briller, og den kan også være et alternativ til en laseroperation. En multifokallinse er det bedst mulige forsøg på at erstatte den menneskelige linse. Dens særlige egenskab er, at den er multifokal. Multifokal betyder flere fokusafstande, eksempelvis trifokal, det vil sige den muliggør, at man kan stille skarpt både på kort, mellem og lang afstand. Vi arbejder med forskellige linsetyper og –fabrikater for at give den bedste løsning idet skarpheden på forskellige afstande er vægtet forskelligt i linserne. Generelt vil 4 ud af 5 ikke bruge brille efter operationen. I nogen tilfælde kan der være behov for efterkorrektion med laser.

Til sammenligning er den linse, som man normalt tilbydes ved en grå stær operation, monofokal (ét fokus). Den kan som regel kun give skarpt syn på enten lang eller kort afstand. Det betyder, at patienten i de fleste tilfælde fortsat har brug for et par læsebriller eller et par afstandsbriller.

Forundersøgelse

For at afgøre, om en multifokal-behandling er det rigtige for dig foretages en grundig forundersøgelse i klinikken. Kun de, som kan forventes at opnå et godt resultat af behandlingen, opereres.

Se priser og aftal tid til en uforpligtende forundersøgelse uden ventetid

Begge øjne bør opereres

Multifokal-behandlingen fungerer bedst, når du har fået begge øjne opereret. Man opererer et øje ad gangen. Tiden mellem den første og den anden operation kan opleves lidt besværlig, fordi der vil være relativ stor forskel på de to øjne.

Derfor er det som regel bedst at operere det andet øje så hurtigt som muligt efter det første.

God belysning

Som altid er det bedst at læse eller lave håndarbejde i god belysning, og det er netop ved godt lys at multifokal-linsen hjælper dine øjne optimalt. Din evne til at se langt bliver bedre og bedre. Læsestyrken som er i multifokal-linsen, betyder, at synet over længere afstand kan opleves lidt sløret i begyndelsen. Efterhånden som hjernen vænner sig til de nye linser aftager den oplevelse, og synet over lang afstand bliver bedre og bedre.

Bilkørsel om natten

Patienter med multifokal-linser kan af og til se en lys ring omkring billygterne på modkørende biler og fra andre lyskilder. Det er som regel et mindre ubehag og det bliver normalt bedre med tiden.

Udfyld formularen hvis du ønsker at benytte sundhedsforsikring eller egenbetaling.

Kontakt os

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing